Programul "Casa Verde" a fost deblocat.

20 august 2014

A fost deblocat recent Programul “Casa Verde” destinat persoanelor fizice, prin care statul deconteaza pana la 8000 lei pentru achizitionarea sistemelor ce utilizeaza energii regenerabile. Etapa actuala a Programului vizeaza numai analiza dosarelor depuse in anii 2011 si 2012, perioada in care Ministerul Mediului a stopat derularea procedurilor din lipsa fondurilor, si acordarea finantarii doar acelor solicitari ce indeplinesc conditiile impuse de lege, in limita bugetelor disponibile. Astfel, la nivel national, aproximativ 13.000 de beneficiari vor semna, anul acesta, contracte de finantare prin programul “Casa Verde”, in valoare totala de 100 milioane lei.
Ministerul Mediului vizeaza o noua sesiune de depuneri de dosare in cadrul unui nou proiect “Casa Verde”, posibil cu incepere din anul 2015.

Pentru judetul Alba, a fost alocata suma de 2,79 milioane lei, din care in anii 2011-2012 au fost contractati numai 810.000 lei urmand ca diferenta de 1,981 milioane lei sa fie atribuita in cursul acestui an. Astfel, un numar de aproximativ 330 dosare au fost deja aprobate, urmand ca respectivii beneficiari sa semneze contractele de finantare pentru a putea demara procedura de achizitie si instalare a echipamentelor ce fac obiectul subventiei.

Simodor Grup, liderul judetului Alba in echipamente termotehnice, care opereaza si in judetele Cluj, Sibiu si Mures, vine in intampinarea acestora cu oferte care merg de la preturi reduse pentru panouri solare, pompe de caldura si centrale pe tocatura lemnoasa, pana la servicii de consultanta de specialitate, montaj si service post garantie.

Fie ca vorbim despre panouri solare, pompe de caldura sau centrale pe tocatura lemnoasa, pentru a facilita procesul de selectie si achizitie a echipamentelor care sa asigure gradul dorit de confort termic in conditii de eficienta si compatibilitate, Simodor Grup pune la dispozitia clientilor sai pachete integrate. Avantajele proiectarii tip “pachet” vizeaza nu doar simplificarea operatiunilor de montaj si service, ci si compatibilitatea si perfecta integrare a elementelor componente pentru o exploatare eficienta si sigura a instalatiei termice.

De asemenea, Simodor Grup ofera servicii de consultanta de specialitate gratuita in vederea proiectarii unei instalatii care poate fi ulterior adaptata, fara a atrage pe viitor costuri majore suplimentare sau chiar inlocuirea echipamentelor existente. Spre exemplu, daca beneficiarul nu dispune de bani pentru o instalatie completa care sa contina o centrala termica, boiler de acumulare a apei calde si 4 panouri solare – cat ar trebui sa aiba pentru a avea dependenta in producerea de apa calda pe o perioada de cel putin 8 luni pe an prin utilizarea exclusiva a radiatiei solare – consultantii Simodor Grup pot proiecta instalatia ca si cum ar fi montate aceste echipamente si monteaza doar boilerul si un panou solar. Beneficiarul primeste subventia de la stat pentru aceasta configuratie, incadrandu-se in suma de 6000 lei. Ulterior, pe masura ce beneficiarul dispune de bani, se pot monta si restul panourilor, al caror cost nu este atat de mare cu costurile initiale ale proiectului.

Un alt serviciu oferit de Simodor Grup este accesul la programul de simulare a eficientei energetice menit sa sustina o dezvoltare profesionala a solutiilor tehnice pe baza de energie solara. Practic, Simodor ofera consultanta tehnica si comerciala de specialitate, alaturi de o serie de informatii precum: gradul de acoperire al necesarului termic prin aportul radiatiei solare pe parcursul intregului an, temperaturile maxime ale panourilor solare, randamentul sistemului, perioada de amortizare, economia de combustibil fosil si cantitatea de noxe evitata prin utilizarea panourilor solare. Totodata, raportul este insotit si de un bilant energetic al intregii instalatii.

Vezi OFERTELE SPECIALE pentru:
1. PACHETE INTEGRATE CU PANOURI SOLARE SI BOILER
2. PACHETE INTEGRATE CU CENTRALE PE TOCATURA LEMNOASA