Casa Verde in 2015

27 octombrie 2014

Programul ”Casa Verde” ar putea fi relansat in 2015. Adrian Gearap: Am facut un efort major sa finantam toate proiectele restante

Presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu, Adrian Gearap a declarat la Alba Iulia ca dupa trei ani de pauza ar putea fi relansat Programul ”Casa Verde”, pentru persoane fizice. Acesta a mai spus ca s-au facut eforturi uriase pentru a se finanta toate cele 15.000 de proiecte restante.

”In ceea ce priveste ”Casa Verde” pentru persoane fizice ne dorim sa terminam toate acele proiecte restante. Am vorbit de 5.800 de contracte deja trimise in teritoriu. Au inceput sa vina cereri de finantare, peste 1.200-1.300 saptamana trecuta. Acest lucru inseamna ca sunt proiecte deja implementate si mai avem in analiza 9.800 de cereri de finantare aproximativ, tot din 2011. Sunt in analiza si ne dorim ca la nivelul lunii noiembrie sa le finalizam. Probabil ele vor iesi etapizat, din doua in doua saptamani. Ne dorim sa finantam toate contractele pana la sfarsitul anului. Cei care vin cu dosarele au 12 luni de implementare. Cu siguranta vor fi beneficiari care vor veni cu dosarele foarte repede si unii care vor veni la anul. Suntem in grafic.

Avem sumele in buget. Daca vorbim de cei 5.800 si 9.800 estimam o suma de peste 100 de milioane de lei. Banii le ajung in functie de cum isi depun cererea. O perioada scurta de pana in doua luni”, a declarat Adrian Gearap.
Presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu a spus initial ca Programul ”Casa Verde” va fi relansat la anul, apoi s-a corectat spunand ”ne dorim sa-l relansam”.

”In acest moment lucram la bugetul pe 2015 si in functie de cum se va definitiva bugetul vom stii sa lansam noi sesiuni. Cu siguranta vom lansa noi sesiuni anul viitor, dar vom anunta in momentul in care vom avea bugetul”, a conchis acesta.
Adrian Gearap a participat la o intalnire cu primarii din judetul Alba, in care s-a discutat probleme cu privire la nevoile comunitatii, (modernizare parcuri, spatii verzi, zone de agrement, energie verde, apa, canalizare si mediu sau chiar infrastructura). Intalnirea a avut loc la Casa de Cultura a Studentilor din Alba Iulia.

sursa: ziarul Unirea