Trucuri pentru facturi mai mici la gaze si electricitate

Iarna se apropie, iar cheltuielile cu incalzirea locuintelor atarna din ce in ce mai mult in bugetul fiecarei familii. Unii si-au montat centrale de apartament, pentru a tine mai bine sub control cheltuielile. Altii au alte solutii prin care sa scada valoarea facturilor la gaze si la electricitate. Iata cateva ponturi:
Cand plecati de acasa sau cand dormiti ar trebui sa reglati termostatul centralei de apartament astfel incat temperatura sa fie cu trei grade mai mica decat in mod normal.

Este foarte important sa stiti ca, in locuinta dumneavoastra, fiecare grad in plus peste temperatura de 19 grade Celsius poate insemna o crestere a consumului de gaze naturale cu 8%.

Un alt sfat este sa stabiliti o temperatura mai scazuta a apei calde, astfel incat sa nu fie nevoie de combinarea cu apa rece. In plus, este important si sa va asigurati ca centrala termica functioneaza la parametri normali. O instalatie veche consuma si cu 20 % mai mult decat una de ultima generatie.
Specialistii au sfaturi si pentru cei care sunt bransati la sistemul centralizat de incalzire. Acestia ar trebui sa inceapa pregatirile de iarna cu izolarea tocurilor ferestrelor si a usilor.

Pe aici se pierde pana la o treime din caldura din casa, mai ales in cazul tamplariei de lemn. In plus, caloriferele nu ar trebui sa fie acoperite cu perdele sau alte obiecte, pentru ca incalzirea camerei se va face mai greu.
Sunt si lucruri aparent banale, dar care va pot ajuta sa economisiti bani.
Ridicati jaluzelele si dati la o parte draperiile in zilele insorite, pentru a primi caldura direct de la soare. Trebuie insa sa le trageti din nou inainte de apus pentru a pastra caldura in camera.

Cei care nu au locuintele reabilitate termic cheltuiesc cei mai multi bani cu incalzirea, asa incat izolarea imobilului ar trebui trecuta pe lista de prioritati.

Sursa: Digi24