Dezvoltarea durabila in constructii

Crearea cladirilor durabile si eficiente energetic a devenit foarte populara in ultimii ani. Proprietarii caselor sunt mereu in cautarea modalitatilor de a reduce amprenta de carbon, consumul energiei si costurile, iar metodele durabile sau ecologice in constructii indeplinesc ambele nevoi.

Obiectivul constructiilor durabile sau verzi este reducerea emisiilor de carbon in cladire in timpul constructiei si dupa finalizarea acesteia. El poate include utilizarea materialelor de constructie durabile sau reciclate, reducerea deseurilor si utilizarea surselor regenerabile de energie.

Materiale reciclate


Case poate fi construite dintr-o mare varietate de materiale reciclate, inclusiv lemn reciclat, paie, plastic, metal, containere vechi de transport maritim.
In mod traditional materiale de constructie reciclate includ lemnul reciclat, usi si cadre de la alte case sau materiale reziduale de la alte proiecte de constructii. La o utilizare repetata a acestor materiale in constructii noi compania de constructii si proprietarul unei case noi reduc cantitatea de deseuri si necesitatea de a achizitiona noi materiale de constructie.

Un alt mod de a folosi materiale reciclate este achizitionarea produselor noi care au fost fabricate din materiale reciclate. Aceste elemente includ contoare, dulapuri si podele, precum si alte articole de constructie care contin 30-100% de materiale reciclate.

Materiale de constructie unice

Materiale de constructie unice includ containere de transport maritim, baloturi de paie si alte obiecte de mari dimensiuni. Au fost cazuri cand casele au fost montate folosind panourile vechi din caroseriile masinilor si corpurile avioanelor parasite. Containere de transport maritim sunt un material de constructie perfect, pentru ca pot fi folosite pentru a forma podeau, peretii si tavanele in casa, sunt mult mai ieftine decat materialele traditionale. Ele pot fi folosite chiar si pentru case inalte cu multe etaje.

Din paie se fac case verzi mari. Baloturi de paie pot fi folosite impreuna cu cadru de lemn si peretii portanti. Paia este un izolator excelent si poate fi rezistenta la foc. Paia poate reduce nevoia de incalzire si racire pana la 75 la suta. Baloturi sunt in mod natural rezistente la foc, deoarece sunt foarte bine compactate. Baloturile de paie bine ambalate reduc nivelul de oxigen si fac imposibil procesul de ardere activa.

Daca peretii de paie sunt construiti ca peretii portanti, paia poate fi acoperita cu tencuiala de var si apoi vopsita sau acoperita cu tencuiala decorativa. Resturi de paie de la un proiect de constructie pot fi arse sau compostate si folosite ca ingrasamant pentru gazon, arbori si arbusti.

Pentru designul interior, in care nu pot fi folosite materiale de constructie reciclate, puteti folosi produse ecologice, care au fost fabricate cu grija, pentru a minimiza orice efect advers asupra mediului inconjurator.

Aeronave si piese auto
Case pot fi de asemenea construite folosind cele mai bune piese si panourile caroseriei de la autoturisme. Aeronavele mari sunt utilizate in intregime, pentru a crea case complet reciclate cu aspect fenomenal. Panourile caroseriei de la vehicule sunt utilizate ca tavane, acoperisuri si soproane.


Reducerea deseurilor


Companiile de constructie pot participa la programele de reciclare a materialelor de constructie.
Casa insasi poate fi proiectata pentru reciclarea deseurilor. Gropi de compost pot fi sapate in afara casei. Compactoare de gunoi de bucatarie si containere de reciclare pot fi instalate in interiorul casei.


Sursele regenerabile de energie


Case pot fi construite folosind surse de energie regenerabila, inclusiv panouri solare, incalzitoare de apa fara rezervoare, WC bio si mori de vant. Aceste dispozitive pot reduce sau elimina nevoia de surse externe de energie si combinate cu fantani si fose septice, astfel de case sunt complet autonome.

Sursa: Ecomagazin.ro